Búzási Zoltán

A romániai profi hegymászás és túrasizés élvonalbeli sportolója, a szabadmászás híve. Románia és Horvátország mászó helyeinek gyakori látogatója -1999 és 2002 között megmászta az ausztriai Grosslocknert ( 3700m.), a svájci Matterhorn csúcsot ( 4478m.), az olaszországi Monte Rosa Margaréta-királynő csúcsát ( 4634 m.), a svájci Eiger ( 3970 m.)1800 m-es északi falát.

A Bihari Hegyimentő-szolgálat alapitó tagja, hegyimentő akciók szervezője és vezetője. 2001-ben részt vesz az olaszországi Sialpin EB-n, 2003-ban a Román Nemzeti Sialpin Bajnokság győztese a csapat versenyszámban, a Török Jánossal (Indián Joe) alkotott párosban.

2004 januárjában újra indul a bajnokságon, a Bucegi hegységben szervezett első fordulóban. Január 18-án, a verseny második napján, a Molnár völgyi (Valea Morarului) lavinában 4 sporttársával együtt életét veszti.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>