Despre noi

Buzási Zoltán, fondatorul Clubului Sportiv Kentaur a fost persoană care, în ianuarie 2003 a organizat prima ediţie al concursului de schi de tură “Cupa Bihorului”, organizat la acea vreme de Asociaţia Alpiniştilor din România.

Unul dintre scopurile lui în viaţă a fost popularizarea sporturilor montane, alpinism, rafting, ciclism montan, schi de tură, ascensiuni de mare altitudine.

Ca şi alpinist orădean, a particpat la reorganizarea serviciului de salvare montană în Bihor, fiind membru fondator al Servicilui Public Judeţean Salvamont Bihor, al cărui membru de bază a fost, până la moartea lui, în 2004.

Rezultatele obţinute în alpinism de către el sunt remarcabile şi sperăm că reprezintă un model de urmat, o provocare pentru viitoarele generaţii de alpinişti.

Scopul Asociaţiei ”Kentaur” este popularizarea în rândul tinerilor (copii, elevi, studenţi ) a spoturilor montane, educarea şi conştientizarea acestora cu privire la importanţa protejării naturii, promovarea ”Ţării Bihorului” în rândul turiştilor români şi străini, dar totodată şi conştientizarea asupra pericolelor existente şi  a modalităţilor de evitare a acestor pericole.

Stiri:
Cupa Memoriala Búzási Zoltán 2011 – Pentru mai multe informatii apasati aici!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>